Следвайте Гласове в Преминавайки през гъста кал, Петро - украински войник,

...
Следвайте Гласове в Преминавайки през гъста кал, Петро - украински войник,
Коментари Харесай

Ройтерс: Украинските войници са изправени пред нов противник - дъждът и калта в окопите

Следвайте " Гласове " в 
Преминавайки през гъста тиня, Петро - украински боец, ситуиран близо до съветските позиции в Донбас - индиферентно споделя по какъв начин неговото отделение е трябвало да употребява кофи, с цел да разчиства наводнените окопи.


" До известна степен сме добре, само че в този момент ни е малко по-трудно поради дъжда и леката слана. Това е тресавище. Днес позасъхна… ", споделя 35-годишният мъж, до момента в който се топли в една землянка покрай окопите.
" Всичко е наред, държим се ", прибавя той, смеейки се, пред организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Проливните дъждове и падащите температури утежняват изискванията на фронта, където са ситуирани десетки хиляди украинци и руснаци. Боевете не престават десети месец, а зимата към този момент настава.

Окуражена от отвоюването на южния град Херсон от руснаците, Украйна желае да резервира темпото си на бойното поле даже и при влошаващите се условия, които затрудняват безпроблемното маневриране и излагат бойците на мраз.

Украински военни, ситуирани в южната част на Донбас в Югоизточна Украйна, разведоха кореспондент на Ройтерс из потъналите в тиня позиции и му демонстрираха изискванията, при които живеят. Те споделиха, че медията би трябвало да резервира в загадка точното им местонахождение.
Въпреки тежките условия, един украински танк съумя с лекост да форсира хода си преди да открие огън по съветска цел.
В мощно индустриализирания, отчасти окупиран от Москва Донбас се намират Донецка и Луганска област, които господарят на Кремъл Владимир Путин разгласи за анексирана съветска земя.

В този район се намира също опустошеният град Мариупол, ситуиран на брега на Азовско море, както и по-малките градове Северодонецк и Лисичанск. Донбас беше сцена на едни от най-ожесточените сражения във войната.
Забавяне на дейностите на бойното поле
Миналия месец украинският министър на защитата Олексий Резников сподели пред Ройтерс, че неприятните зимни условия ще дадат опция както на Киев, по този начин и на Москва, да възстановят силите си.
" Зимата ще забави всички дейности и на двете страни на бойното поле… Това е от изгода за всички. Ще си починат ", съобщи Резников в изявлението.
Той обаче предвижда, че след тази пауза Украйна ще надделее, подсилена, откакто хиляди нейни военнослужещи в това време преминат образование във Англия.
Някои военни анализатори чакат през зимата Украйна да се опита да резервира натиска си върху съветските сили и да не им дава опция да копаят окопи и да укрепват позициите си.
Зимните условия евентуално ще бъдат от изгода за украинската войска, написа в " Туитър " Джак Уотлинг, който е анализатор в основания в Лондон Кралски институт на обединените служби.
Според него бойните позиции на украинците нормално са добре поддържани, сухи и топли, а и бойците имат топли облекла.
Мобилизираните наскоро руснаци, в противен случай, нямат опит или умения за продължителни дейности в полеви условия и множеството от тях не са снабдени със зимни облекла, добави Уотлинг.
На срещата на външните министри от НАТО в Букурещ тази седмица генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг прикани съдружниците да окажат на Киев спомагателна поддръжка през зимата.
 
Източници: epicenter.bg, 
 
 
 
03 Дек 202232202 Дек 2022395601 Дек 2022230401 Дек 2022246430 Ное 2022310928 Ное 20229544Коментариохо бохофф03 Дек 2022 8:29ч.
Според него бойните позиции на украинците нормално са добре поддържани, сухи и топли, а и бойците имат топли облекла. само че публикацията демонстрира друго...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Сабрутко Сабрутев от сабрутчетата на киро и кокоро03 Дек 2022 11:02ч.
Добро утро! Че нали и обичания на укрите лидер Хитлер се изправи пред същите естествени условия и се видя какво последва!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Пор Ошенко03 Дек 2022 11:06ч.
Дописка писана от глупак за идиоти! Ройтерс! Проверени източници! ОТВРАТ!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Su3803 Дек 2022 11:12ч.
А край Артьомовск кво става? Бахмут, в случай че не знаете? А Вугледар?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати smb03 Дек 2022 13:14ч.
" Окуражена от отвоюването на южния град Херсон от руснаците... " Това е задоволително, с цел да схванеш какво е равнището и за кого е предопределена публикацията.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати bodar4uk03 Дек 2022 13:15ч.
Поредната пропагандна публикация за самовярващи си малоумници, а руснаците са в дубайски условия и свирят на хармоника и друсат казачок!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Вундер Бах03 Дек 2022 13:42ч.
Някой в случай че си е мислел че ще му се размине газенето в калта през зимните месеци е бил добряк. Това да не е Counter Strike да цъкаш там на клавиатурата и да падат враговете! Скоро тая тиня ще замръзне и ще стане още по-кофти на открито! И двете армии го знаят. Добре че на европейците не им се постанова да воююват... към този момент.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Али Луя03 Дек 2022 14:03ч.
Колко сладко за " Великия синедрион " - тиня, мраз, кръв, бедност, облаги, заробващи задължения, гоите са приклещени във взаимно изтребване и в клопката на неофеодалното ръководство, което ще изгрее върху руините на познатия ни свят.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022208819 Ное 2022104529 Ное 202244624 Sep 20223125
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР